Logowanie
Porady
Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”.
1.
Zupa biała z kluskami franc. - Befsztyk z kalafiorami. - Kalafiory. - Cietrzewie z kompotami. - Suflet z jabłek.
2.
Barszcz czysty z kartoflami. - Kapusta w ćwiartkach na baraninie.
Jarski.
Zupa kartoflana. - Pierożki z kapustą i grzybami. - Fasola. - Szarlotka.
Kurjer Poranny, 16-08-1914
Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”
1.
Rosół z jarzynkami. - Sztuka mięsa z sosem pomidorowym i ogórek kwaszony. - Marchew obłożona grzankami. - Pieczeń barania i kompot z jabłek. - Krem cytrynowy mrożony.
2.
Zupa pomidorowa z ryżem. - Kurczęta z mizerją. - Jabłka w cieście smażone.
Jarski.
Zupa ogórkowa. - Kluski gryczane z masłem. - Kalarepka nadziewana. - Babki śmietankowe. - Kompot z wiśni.
Kurjer Poranny, 15-08-1914
Rosół z fasolą. - Sztuka mięsa z ogórkiem kwaszonym. - Kapusta na baraninie.
Obiad jarski.
Zupa z jabłek i gruszek. - Makaron włoski z parmezanem. - Kalafjory. - Pierogi drożdżowe przekładane marmeladą i śmietaną bitą.
Kurjer Poranny, 11-08-1914
Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”
1.
Zupa rakowa z ryżem. - Befsztyk. - Ipraki. - Zając z kompotem z jabłek. - Lody śmietnakowe.
2.
Zupa biała z kluskami. - Sztufada kartofle i kompot ze śliwek.
Jarski.
Zupa z piwa. - Kartofle i mizerja ze śmietaną. - Kotlety z sosem grzybowym. - Legumina z kwaśnej śmietany.
Kurjer Poranny, 14-08-1914
Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”
Jutro.
Zupa koperkowa z kuskami. - Pasztet z różnych mięs w cieście kruchym. - Groszek zielony w strączkach. - Pieczeń cielęca z kompotami. - Legumina z bułeczki z wiśniami.
Zupa z zielonego grochu z grzankami. - Bitki wołowe i kartofle. - Olatki z mleka kwaśnego.
Zupa z jabłek z kluskami. - Kotelty z sosem kaparowym. - Kalafjory. - Kisiel śmietankowy z sokiem.