Logowanie
Porady
Zarządzenie obiadów na jutro:
Zupa z włoszczyzny z kluskami francuskiemi. - Pierogi leniwe z twarożku. - Potrawa z selerów nadziewanych. - Legumina parzona.
Kurjer Poranny, 11-03-1915
Zupa szczawiowa z jajami na twardo. - Polędwica i makaron włoski.
Jarski.
Kapuśniak czysty z kluskami francuskiemi. - Marchewka obłożona grzankami. - Ryż zapiekany z powidłami. - Kompot z borówek ze śmietaną.
Kurjer Poranny, 06-03-1915
I.
Zupa grzybowa czysta z kluskami francuskiemi.
Sandacz pieczony w całości z sałata.
Groszek zielony z grzankami.
Mak tarty z andrutami.
Zarządzenie obiadów na jutro:
Mleko z kluskami. - Kartofle nadziewane z sosem grzybowym. - Pierożki leniwe z twarożku.
Jarski.
Barszcz wołyński. - Kotlety z kartofli z sosem grzybowym. - Kapustę słodka na sposób szparagów. - Galareta ponczowa.
Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”
Auszpik z prosięcia. - Buljon w filiżankach. - Marchew z groszkiem z garniturem z raków. - Pieczeń z rożna, kartofle i sałata zielona. Legumina z sago.
Galareta z nóg wołowych. - Rosół z kluskami krajanemi. - Naleśniki nadziewane szpinakiem.