Logowanie
Porady
Zarządzenie obiadów na jutro:
Rosól z kaszką. - Sztuka mięsa z sosem cebulowym. - Kompot rabarbarowy.
Jarski:
Zupa kartoflana. - Pierogi z grzybami. - Ryż zapiekany z powidłami.
Kurjer Poranny, 11-05-1915
Zarządzenie obiadów na jutro.
Zupa grzybowa z kluskami. - Jaja sadzone i kaszka krakowska. - Kompot ze śliwek.
Jarski:
Kapuśniak z kartoflami. - Makaron z parmezanem. - Kalafiory. - Kisiel z sosem śmietankowym.
Kurjer Poranny, 06-05-1915
Zarządzenie obiadów na jutro:
Zupa kartoflana. - Nóżki cielęce smażone i sałata zielona. - Kompot ze śliwek.
Jarski:
Zupa z powideł z kluskami. - Marchewka obłożona grzankami. - Kisiel z soku malinowego.
Kurjer Poranny, 20-04-1915
Zarządzenia obiadów na jutro:
Zupa pomidorowa z ryżem. - Makaron włoski zapiekany z parmezanem. - Legumina z kaszki pszennej w śmietanie.
Jarski:
Kapuśniak z kartoflami. - Pierożki leniwe z twarożku. - Szparagi. - Sago z sokiem.
Kurjer Poranny, 29-04-1915
Rosół z kaszką. — Sztuka mięsa z sosem kartoflanym. — Makaron zapiekany z szynką.
Jarski: Zupa grzybowa. — Kartofle zapiekane ze śmietana. — Makaron włoski z parmezanem. — Kompot.
Kurjer Poranny, 14 kwietnia 1915