Logowanie
Wieczerze wigilijne.
I.
Zupa grzybowa czysta z kluskami francuskiemi.
Sandacz pieczony w całości z sałata.
Groszek zielony z grzankami.
Mak tarty z andrutami.
II.
Zupa rybna ze śmietaną i kluseczkami.
Pieróg z ryby.
Kapusta faszerowana grzybami.
Karp w sosie szarym.
Galaretka ponczowa.
III.
Barszcz czysty burakowy z pasztecikami z francuskiego ciasta lub naleśnikami z farszem z grzybków.
Szczupak z sosem chrzanowym.
Szpinak, marchewka z grzankami.
Strucla z makiem.
Wieczerze skromniejsze.
I.
Barszcz postny z kartoflami.
Kluski z makiem.
Pierniki, jabłka.
II.
Zupa grzybowa z kluskami.
Fasola, kapusta.
Sandacz smażony z kartoflami.
Ugotowane z cukrem śliwki, gruszki.
III.
Zupa rybna ze szczupaka.
Tenże szczupak z sosem chrzanowym.
Kapusta na słodko.
Jabłka, pierniki, bakalie.
Nasz Dom (tygodnik mód i powieści), 19/25-12-1914