Porady

 

Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”

 

1.

Zupa rybna z kluskami. - Szczupak z sosem holenderskim. - Potrawa z raków z ryżem. - Węgorz smażony lub pieczeń wołowa z rożna i mizerja. - Ciastka kruche z agrestem.

 

2.

Mleko kwaśna z kartoflami. - Groszek w strączkach. - Szarlotka z jagód czarnych.

 

Obiad jarski.

Zupa wiśniowa z grzankami. - Kartofle młode. - Kalafiory. - Sago z bitą śmietaną.

 

Kujrer Poranny, 02-07-1914

 

 

Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”

 

Lane kluski na wodzie. - Kotlet wołowy z kartoflami przysmażonemi. - Kompot z agrestu.

 

Obiad jarski.

Chłodnik. - Łazanki z parmezanem. - Szabelbon zielony. - Kremik z kaszki pszennej.

 

Kurjer Poranny, 30-06-1914

 

 

Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”

1.

Barszcz z boćwinką z kartoflami. - Paszteciki z amoretek. - Ozór w szarym sosie. - Pieczeń barania kartofle młode i kompot z wiśni. - Krem cytrynowy.

 

2.

Zupa nic na mleku z kluskami. - Groszek w strączkach. - Legumina z kaszki krak. w śmietanie.

 

Obiad jarski.

Zupa jagodziana z kluskami franc. - Kartofle młode. - Kalarepka obłożona grzankami. - Torcik piaskowy.

 

Kurjer Poranny, 24-06-1914

 

 

Zarządzenie obiadów na jutro przez autorkę „Skrzętnej Gospodyni”

 

1.

Zupa piwna. - Węgorz w szarym sosie. - Naleśniki z farszem grzybowym. - Karasie smażone lub befsztyk z chrzanem i młode kartofle. - Galaretka ponczowa.

 

2.

Zupa z jagód z kluskami. - Jesiotr pieczony z sałatą i młode kartofle. - Poziomki z cukrem.

 

Obiad jarski.

Kalbeszal z piwa na zimno. - Łazanki z serem. - Kartofle i mizerja. - Budyń parzony z szodonem.

 

Kurjer Poranny, 25-06-1914

 

 

1.

Zupa pomidorowa z grzankami. - Potrawa z kurcząt z kalafjorami. - Marchew z groszkiem obłożona ciastem ptysiowem. - Pieczeń z rożna, kartofle młode i sałata.

 

2.

Zupa szczawiowa z jajami na twardo. - Kotlety cielęce nadziewane z kalarepą. - Kłopot z wiśni.

 

Obiad jarski.

Mleko kwaśne z kartoflami. - Szparagi. - Pierogi leniwe. - Krem czekoladowy z biszkopcikami.

 

Kurjer Poranny, 23-06-1914

 

Nasze strony wykorzystują pliki cookies.

Korzystanie z Witryny oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, z których część może być już zapisanych w folderze przeglądarki. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Zbieranie danych o użytkownikach 

Serwis informacyjny 100lattemu.pl zbiera dane osobowe tylko tych użytkowników, którzy się zarejestrowali. Użytkownik, który rejestruje się na stronie wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych przez 100lattemu.pl w celach statystycznych i marketingowych. Informujemy, że zgodnie z art. 24 ust.1 pkt. 4 Ustawy o Ochronie danych osobowych podanie danych jest dobrowolne, a każdemu przysługuje prawo wglądu do swoich danych ich poprawiania oraz usunięcia.

 

Zbieranie danych statystycznych

Aby lepiej określić jakie działy, artykuły lub narzędzia znajdujące się w serwisie 100lattemu.pl najbardziej podobają się użytkownikom, podczas przeglądania stron serwisu zbierane są dane dotyczące liczby odsłon poszczególnych elementów serwisu. 100lattemu.pl będzie również przeprowadzał ankiety, mające na celu lepsze poznanie jego użytkowników oraz ich oczekiwań co do zawartości serwisu. Dane statystyczne o użytkownikach i ich preferencjach mogą być udostępniane osobom trzecim tylko w formie zagregowanej uniemożliwiającej identyfikację pojedynczej osoby.